Amsterdam bekend om zijn mooie grachten vol met bootjes, gebouwen uit de vorige eeuw, unieke eetgelegenheden en natuurlijk kunst! Bent u van plan om de hoofdstad van Nederland te bezoeken? In dit artikel staan de leukste uitjes in Amsterdam van dit moment.

Grachten

Door Amsterdam lopen vele grachten waar u, mocht u daar interesse voor hebben, met een boot doorheen kunt varen. Bijna overal kunt u wel in een boot stappen en meegaan, u zult langs de mooiste monumenten en gebouwen varen. Zo krijgt u een klein totaalbeeld van Amsterdam, ook wel een goede basis te noemen.

Musea in Amsterdam

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Amsterdam, hier kunt u ook tussendoor lopen/fietsen. Mocht u langs het Rijksmuseum komen in de winter dan is er elk jaar weer een leuke schaatsbaan waar u even een heerlijke kop chocolademelk kunt drinken of natuurlijk de schaatsen onder uw voeten kunt binden.
Andere bekende musea zijn het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Anne Frank House, NEMO Science Museum, The National Maritime Museum en het Rembrandt House Museum.
Zoals u ziet zijn er musea gecreëerd voor de wereldwijd bekende Nederlandse schilders. In het Anne Frank museum kunt u de totale geschiedenis over Anne Frank in de tweede wereldoorlog terug beleven. Mocht u kinderen bij u hebben dan is Nemo een leuke en leerzame uitvalbasis. Hier kunt u uw kind kennis laten maken met techniek en wetenschap.

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam telt vele uitgaansgelegenheden waar u tot diep in de nacht kunt feesten. Een nadeel van het uitgaan in Amsterdam zijn de kosten van de drankjes maar ook wordt er in Amsterdam veel gecontroleerd op kennis van de artiest, u kunt dus niet zomaar overal onvoorbereid naar binnen, in veel gevallen wordt u dan afgewezen. Ook is voor veel clubs het man/vrouw ratio belangrijk, zijn er dus te veel mannen binnen kunt u als man worden afgewezen, dit gebeurd ook op nationaliteit, Nederlanders worden vaak makkelijker binnen gelaten.
De voordelen van uitgaan in Amsterdam zijn de vele gezellige mensen, de meeste komen echt voor een feestje. Er zijn ook vaak goede artiesten dus danst u lekker op de muziek weg.